sieeesta tjalalalala

Nu  är siestan slut för iår och jag funderar starkt att tvätta av mig i en högtryckstvätt och lägga mina kläder i karantän.
Min röst är så gott som borta och jag har bränt mig på ryggen och jag kunde inte bli lyckligare! Har aldrig haft så kul innan.
Årets höjdpunkt: Anti-Flag som var så jääävla lääääskigt bra
Årets sånger: Sophie jätte snabbt, Siri och Bengan & Din Mamma


Nu ska jag fortsätta skriva mitt arbete om Open Source, deadline 00:00 ikväll.

hejhoppgummisnopp

I guess I won this fight.

Om två dagar sitter vi i (förhoppningsvis) solen och är fulla å glada på siestas camping!
Dock har jag kommit på att det är så många band jag vill hinna se att jag inte kommer hinna festa, eller det kommer vi säkert hitta tid till också men musiken i första hand! Hinner nog se herbrightskies också, kan det bli bättre?


Idag på vägen hem stannade också en söt liten gubbe framför mig och sa "åh vilken vacker kvinna" sen sa han visserligen också "god mat. ta hand om dig" vet inte om han var förvirrad eller menade om jag såg ut att smaka bra.
I vilket fall som helst så blev jag glad. Får också väldigt ofta komplimanger av mina tjejer, de är verkligen jätte bra på att ge komplimanger lite sådär spontant till skillnad från mig. Inte för att jag tycker mina kompisar är fula, nej de är vackrast i världen men jag är verkligen jättejätte dålig på det. Dock är det något jag brukar ta igen när jag är lite på kanelen. Men nu är det bättring påväg & detta inlägget är beviset!hejhopp       snopp!

it makes me smile!

Oavsett marionett eller inte vill jag ändå hävda att när man är annsiktet utåt åt siesta måste man tänka på det ansvar det medför. Tänk att jag som inte är kristen reagerade starkt på åsikten om kristendomen, hur reagerar inte alla kristna siesta besökare då?

Helgen har varit mys, har snylt-bott hos min kära kusin Linnea heeela helgen. Hon en väldig tacksam person att sova hos eftersom hon aldrig väcker mig på morgonen så jag får alltid sova så länge jag vill. Vilket jag får dåligt samvete för också, men skönt är det! Tack för denna helgen allihopa!

På tisdag bär det av från vackra Lund till lilla Hässleholm för att sätta upp tältet. Detta är årets höjdpunkt, som jag har längtat! Dock missar jag Herbrightskies som jag verkligenverkligen sett fram emot, men jag är inte beredd på ett IG i naturkunskap så det blir att stressa mellan tåg, och jag kanske hinner vem vet?


hejhopp!


Hate and war - the only things we got today

Det är så otroligt kul när folk inte klarar av att föra en diskussion utan att inta försvarsställning. Man märker ganska snabbt vem som kan stå för vad man säger och vem som inte kan det..


Jag har inget problem med varken siesta eller markan, så missförstå mig inte nu. Jag längtar så otroligt mycket till på torsdag. Det enda jag ville få fram var att man kanske ska seperera sina åsikter och jobbet. & det är klart jag är avundsjuk på folk som får jobba med musik, måste vara underbart.
Kan ju samtidigt medela att denna lilla meningsskillnad gjorde så jag fick besöksrekord igår!

 
hejhopp gnusnopp

publicitet

"Punk är en subkultur. varken mer eller mindre. Det är en subkultur som innefattar klädstil, musik, ställningstaganden och mycket annat som subkulturer brukar innefatta." Detta kommer från Siesta! festivalens blogg där de har tillägnat nästan två blogginlägg åt mig.
-Bara för att man lyssnar på musiken måste man ha uniformen?
Visserligen hade jag kunnat sitta här och skriva vilka band jag brukar lyssna på, min förkärlek till punk osv. Men varför ska jag sitta och försvara mig? Jag skrev ett inlägg om hur Jenny Wesseus tryckte ner kristendomen och hon skrev ett inlägg tillbaka om att jag antagligen inte har rätt att lyssna på punk...
Hon tackar för uppmärksamheten när de borde tänka på hur de framstår, allt handlar om marknadsföring. Jag därimot som varken tjänar eller förlorar (kanske tjänar fler läsare dock) på detta blir bara glad när min lilla obetydliga blogg uppmärksammas. Hon säger att jag hoppar på henne som person, jag kan hålla med om att jag kanske inte hade behövt kalla henne oupplyst och jag försöker verkligen se det från hennes perspektiv men jag kan verkligen inte förstå. Och jag känner inte heller henne som person så jag har ingen rätt att döma henne. Alla ska få ha sina åsikter, såklart. Men om Jenny nu inte vill att åsikterna ska förknippas med Siesta! kanske hon skulle skaffat sig en egen blogg och inte skriva det på Siesta!s blogg med risk för att hon drar ner festivalen i skiten.

Jag är inte religös, jag älskar Siesta! men nu blev jag besviken.


Tackar för gårdagen!

Hejhopp elefantsnopp!

företag med dålig humor

För lite mer en vecka sedan var jag i Malmö för att köpa hårfärg och solbrillor. När jag hade kommit en bit på vägen till Shock hörde jag massa folk skrika. När jag nådde skrikens utgångspunkt såg jag två flaggor där det stod Sverige Demokraterna på. De stod och höll tal. Framför dem stod folk och antingen jublade eller skrek förolämpningar och skramlade med burkar som de lagt stenar i. Folk hade tagit stora lakan och skrivit "Rastisterna ljuger!" och liknande. Och massor med poliser var där.

Mitt i allting står en stooor reklamskylt några tre meter över marken och där står en cykel som en kille sitter på. Detta är en kampanj för att man ska ta bilden mindre och cykla mer.
Hela situationen var så otroligt komisk när han sitter där och cyklar på en stillastående cykel medans ingen lägger märket till honom utan all uppmärksamhet riktas mot Sverige Demokraterna.
Tyckte verkligen synd om killen.
Helt plötsligt känner jag när skrattet börjar bubbla ur mig och eftersom ingen lagt märket till killen på cyklen fick jag ett antal mördar blickar.

Jag undrar om de som gjort reklamkanpanjen kände till omständigheterna..

away

Halva veckan har spenderats hemma hos Finas gudmor som inte var hemma. Kickilicki ska vara där hela veckan och Siripiri sov där en natt. Det var underbart mysigt!
Första kvällen kollade vi The Notebook... jag behöver väl inte säga mer än så? haha!
Andra kvällen däckade Kicki och jag och Fina satt uppe halva natten och pratade om precis ALLT. Samtalsämnena varierade allt från mens till pappor till barndoms minnen. Plus att vi kom fram till att vi egentligen inte alls har så skilda åsikter om politik. Vad chockade vi blev!
Plus att det gick jätte jätte jätte bra när vi övade med bandet idag. Börjar bli lite lugnare inför spelningen nu.


Idag fyller min underbara mami år. Hon fick en stoooor kokbok av Gordon eftersom han är helig här hemma. Så det blir väl mumsiga middagar framöver!
Snart ska jag och lilla mamma sätta oss i bilen och rymma undan verkligheten till vår husvagn. Det ska bli jätte mysigt det med. Bara ta det lungt för en gångs skull, äta och dricka gott, sola och mysa. Hon försöker desutom övertala mig att följa med och spela golf imorgon (jag har väldigt stora fördomar om golf, jag tycker det är en snobbsport) men ja jag har ju alltid sagt "I'll try everything once" (fast med undantag för saker som går emot mina principer och moraler).


DESSUTOM HAR GREEN DAY ALLBUMET SLÄPPTS IDAG! Men jag är fattig som en kyrkråtta så jag hade inte pengar till att köpa det än.. Och om jag tycker ett band är bra ska jag inte vara den som ser till att de inte kan tjäna pengar på sin musik. Men samma vecka som Siesta! får jag pengar så det blir väl förfest med Green Day för hela slanten!

PLUS att jag fick MVG besked på tre prov igår.

Så ni förstår att jag är lycklig? Det enda som saknas är Matte & tjejerna här i Hässleholm.hejhopp puss på snopp

svar på frågan.

Postat av: Emelie

Man måste söka jobb för att få bidrag, annars har man ingen rätt till hjälp. Om man inte är sjukskriven förstås. Ska sjukskrivna också bli tvungna att söka jobb för att få den lilla hjälp de får? En fundering bara :)

 

Svar:

Det jag mest menade på var att man ska aktivt söka jobb och visa att man verkligen vill försörja sig själv och inte bara leva på bidraget för att det är det lättaste och skönaste sättet (jag vet att så är det inte för alla). Jag förstår att man måste söka jobb men jag menade på riktigt och visa att man menar allvar.

Om du hade läst hela inlägget hade du sett att jag skrev att det alltid finns något för någon att göra som t.ex samla skräp eller gå ut med gamla människor. Sjukskrivna ska såklart inte söka jobb men det finns alltid något som de kan göra för samhället sålänge man inte är jätte sjuk och inte kan röra sig det förstår jag såklart.

 

Men genom detta får personen känna att de duger till och kan tjäna sina egna pengar dessutom skrämmer det bort de som egentligen inte behöver gå på bidrag.


bidrag

Bidrag är något som jag själv tycker att man inte borde leva på om det är något som gör arbete omöjligt såsom sjukdom eller att man inte får något jobb. Man borde göra så att om man ska få bidrag ska man antingen söka jobb eller göra något för samhället för att få pengarna typ som att plocka skräp utomhus eller kanske ta gammla människor på en sväng eller liknande. Det finns alltid något som behövs göras som alla kan göra. Detta skulle man införa för dem som planerar att gå på bidrag under en längre tid. Detta kommer gynna alla parter på ett eller annat sätt. Se något dåligt i detta och jag ska kyssa er i röven.

Här har ni förresten en länk till det första vettiga som Blondinbella någonsin skrivit!hejhopp elefantsnopp

kompisar med dålig humor.

J: Knack knack
K: Vem där?
J: Inga!
K: Inga vem?
J: ...

Sen bryter båda ut i asgarv.har änligen kommit på ett återkommande tema här på min blogg som kommer heta ..... med dålig humor.


hejhopp gnusnopp
(den sista meningen är tillägnad Siri)

jämnställdhet och håriga ben.

Idag rakade jag mina ben, dags att bli av med vinterpälsen nu. Haha.
I allafall så fastnade jag med rakhyvlen och dum som jag är drar jag i den och såklart skär jag mig riktigt illa. Men sen fortsätter jag och såklart gör jag likadant igen!
Det fick mig att tänka på hur jobbigt det är att vara tjej, hur mycket vi behöver gå igenom för att bli uppskattade. Hur mycket vi förväntas gå igenom och hur vi rättar oss efter hur andra vill att vi ska se ut.
Detta är sjukt
det är orättvist
Kommer jag sluta raka benen?
Nej.


hejhopp sug snopp!

föräldrar med dålig humor.

Föräldrar med dålig humor som döper sina barn

Ann Alh

Tam Pong

Elva Tolv

Petter Niklas


music makes me lose control.

Idag slutade jag 11.20 som vilken annan fredag som helst. Och som vilken annan fredag som helst har vi musik salen och vår otroliga musik lärare bokade klockan 14.30 så vi kan repa med bandet och samtidigt få hjälp av ett musikaliskt geni. Dock är det lite segt att sitta och vänta i skolan så länge.
Vårt band (vi har ännu inte kommit på namn, vi har inte hittat något som vi känner verkligen är rätt) är uppenbarligen bokade den 10 Juni. Och jag börjar redan bli riktigt nerövs! Visserligen ska vi bara spela en låt, som Josefina (lead-singer & gitarrist) och Kicki (trummis) har skrivit. (Jag spelar bas och Siri spelar gitarr) Det känns lite lugnare att framföra vår egen låt då vi inte kommer bli jämförda med några andra. Men varje gång jag blir nervös så fuckar jag mig. Men det är antagligen bara att spela för att det är kul och inte tänka så mycket. Myspace sida kommer inom kort.
Jag har redan blivit krönd till den galna i bandet, haha! From the F to the D on your gitarr ;) Internt-skämt
Vi har också redan göra upp planer till hur vi ska förstöra våra instrument på scenen. It's called rock n roll motha fucker!

Dessutom hittade jag världens snyggaste tisha som var gul med blå text där det stod "Sex, drugs & dansband!" Sen hittade jag ett lite mer seriöst klädesplagg på forever 21, bästa shopen ever! Till bra priser, dock frakt och tullavgift.WE'RE GONNA ROCK OUT WITH OUR COCKS OUT!


hejhopp sug elefantsnopp!

Green Day i Köpenhamn!

Jag har suddat ut allt jag tänkte skriva två gånger nu..


Men jag kan ju berätta att själv ska man se Green Day när de spelar i Köpenhamn 9/10! Det kommer bli fett!
Sex av deras nya låtar (förutom Know Your Enemy) har kommit ut på deras hemsida (eller hade det i allafall, nu kan jag inte hitta dem igen). Jag tyckte dom var bra, eller så pass bra man kan tycka efter American Idiot som var helt genialiskt. De nya låtarna kan tyckas vara lite väl mjuka och Before the Lobotomy påminde lite lite om Jesus of Suburbia, men det är egentligen inget att klaga på.
Nästa fredag släpps det nya albumet och gissa vem som kommer stå där när affärerna öppnar? ;)

                                                       
                                                       Jag är inte upphovsman till denna bilden.


Här är länken till min nya favorit artist Nike Drake i allafall.

Hejhopp elefantmegasnopp!


dagen då fiskmåsarna blev stumma.

Det är en sen sommardag, solens ljumma strålar smeker deras bara fräkniga axlar. De ligger där, tätt omslingrade och lovar varandra att aldrig prata om framtiden. De vet att de måste leva i nuet, njuta av dagen och ta allt som det kommer.
Man kan höra vågerna smyga sig upp på stranden och en lätt sommarbris tar tag i hennes hår och låter det åka med i vinden. Det blonda håret glittrar som guld i solen. 
Men de hör inte vågerna, inte heller fiskmåsarna som skriker. Det enda de kan höra är varandras andetag som gradvis blir allt häftigare.
De önskar tyst för sig själva att dagen aldrig ska ta slut, de önskar att de kunde stanna tiden och ligga där på en filt tillsammans i all evighet. Men inget varar förevigt och det är med den vetenskapen de vet att de måste ta till vara på sådana här stunder. För om några veckor är allt över men de kommer aldrig glömma den här dagen, dagen då de båda fick uppleva äkta passion och glöd, dagen då fiskmåsarna blev stumma.

Death cab for cutie - summer skin

RSS 2.0